top of page
  • Foto van schrijverGwen Fontenoy

Zijn we een match made in heaven?

Bijgewerkt op: 16 mei

Wanneer we een traject aangaan, dan is onze match een cruciale factor in het bepalen van de vooruitgang. Wanneer wij een match zijn in waarden, visie en aanpak, dan gaat het allemaal veel eenvoudiger dan wanneer dat niet zo is.Wie ben jij?


Jij bent vooraleerst een ondernemer/kunstenaar/zaakvoerder/ceo. Je bent iemand die houdt van vrijheid, ondernemen en nieuwe dingen uit proberen. Je bent ook heel erg zelfstandig. Je vindt het fijn om zaken zelf te doen en aan een half woord heb je meestal genoeg. Soms, als het even pittig is, mag ik je handje best even vasthouden, maar dat hoeft ook niet lang te duren.


Je bent ook heel erg intelligent. Je leervermogen is bijzonder hoog en je houdt ervan om uitgedaagd te worden. Jij hebt echt nood aan iemand die razendsnel met je meedenkt. Wat je niet altijd fijn vindt, is dat die ander alles van je ziet (kan soms even akelig zijn), maar eens we een goede band hebben opgebouwd, vind je dat eigenlijk zalig om samen licht te schijnen op je blinde vlekken.


Je bent goed in wat je doet. Je bent eigenlijk echt wel uitzonderlijk goed in wat je doet. Vele mensen willen met jou van plek ruilen. Toch voel je het niet altijd. Je bent super goed in daadkracht en strategie, maar soms worstel je wel even met het gevoelsmatige/relationele aspect. Je bent immers opgevoed met het idee dat je zaken dient te verwezenlijken en er was niet altijd ruimte voor het doorvoelen van alles wat er was. Toch ben je best gevoelig in je kern en soms weet je niet altijd hoe je daarvan een kracht kan maken.


Toegegeven, je bent best wel een goed & fijn mens. Je licht schijnt groter dan je het zelf soms kan voelen. Zonder je het beseft, ben je vaak een voedende bron voor vele mensen rondom je.


O ja, je bent een beetje een vreemde eend in de bijt. Uniek, een slag apart, bijzonder, .... wat het woord ook is, dat je gebruikt... all fine by me. Jouw leven is het jouwe en dat leid je zoals jij het wil.Waarom kom je bij mij?


Omdat je op je eentje niet de volheid van je potentieel kan neerzetten. Inderdaad, zo is het nu eenmaal. Hoe goed je ook bent, met de juiste persoon naast jou kan je vele lichtbronnen meer groeien.


Iemand die het beste uit je kan halen.

Iemand die je blinde vlekken naar de oppervlakte

kan brengen. Iemand die in staat is om je voorbij je angsten en belemmerende overtuigingen te loodsen.

Iemand die je helpt om nog een betere ondernemer/ceo/kunstenaar/zaakvoerder te worden.

Iemand die je helpt wanneer je toch een suboptimale beslissing hebt genomen.

Iemand wiens advies je werkelijk vertrouwt en opvolgt.

Iemand die je ook je vriend zou kunnen zijn, omdat het zo goed klikt.


We weten beiden dat je het op je eentje ook kan. Maar wat als we het samen leuker, sneller, krachtiger en beter kunnen? Het gaat niet enkel om de reis, maar het gaat veel meer om het verhaal en wie er op je pad komt.


Wat maakt het anders?


Omdat match/fit zo belangrijk is in mijn trajecten, maakt dat mijn trajecten ook heel erg uniek.


Een typische start:


Een klant meldt zich aan omdat de winst van de onderneming niet optimaal is. Dat is een afgebakend project. We werken daar in een aantal sessies doorheen en zorgen voor een significante verbetering. In deze fase staan vertrouwen & resultaat centraal.


Een typische verdieping:


Vervolgens komt de klant na een aantal maanden terug omdat er iets speelt in de relatie. Hier werken we dan samen met de partner door. Op basis hiervan verwijs ik hem door naar iemand die hierin nog verder kan ondersteunen. Ik weet precies waar ik in uitblink en waar iemand anders ook goed kan aanvullen. In deze fase staan verdieping en creativiteit vaak centraal.


Een typisch zijsprongetje:


Een paar maanden later gaan we samen naar een evenement omdat we hierin een gedeelde interesse hebben. Op basis hiervan doen we een klein project samen, omdat er ergens een overlap is. Het houdt een win in voor ons beiden. In deze fase staan exploratie en plezier centraal.


Een typische for-life:


Een paar jaar later zie ik de klant omdat hij met een writer's block worstelt en ik hem ondersteun in het afwerken van zijn boek. Een paar maanden later word ik uitgenodigd op de lancering en eindigen we allemaal op de after-party.


Een paar jaar later zien we elkaar terug voor een verdubbeling van de omzet van de onderneming en doen we hier een langer traject voor.


Dit is de fase waarop ik al eens op het lentefeest van de dochter langskom en de klant ook al eens naar 1 van mijn tuinfeestjes komt. In deze fase ken ik vaak al de partner, de kinderen, de assistente en de helft van de organisatie. In deze fase staan gemoedelijkheid en respect centraal.


In deze fase is er een volwaardige relatie uitgebouwd waarin mentoring, therapie, coaching, strategie, relatiebemiddeling, vriendschap, adviesverlening allemaal een mooi afgebakende en optimale positie kunnen innemen, afhankelijk van wat er speelt.


We kennen beiden de waarde van wat we voor elkaar kunnen betekenen en voelen daar veel dankbaarheid voor.


Dat zijn de trajecten die mijn hart vullen. Daarom doe ik dit ;-)

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page