top of page
 • Foto van schrijverGwen Fontenoy

Het Belang van een Jaarplan

Iedereen die met me samenwerkt, weet dat ik een grote fan ben van het jaarplan. Het is iets waar ik elk jaar naar uitkijk en zelf altijd weken mee bezig ben om het helemaal top te zetten.


Wat is een jaarplan?


Een jaarplan schrijf je uit voor het komende jaar. Het is je 'guiding document' voor alle beslissingen groot en klein. Een jaarplan omvat een aantal elementen uit verschillende domeinen en tradities.


Onderstaande puntjes vind je niet terug in elk jaarplan, maar zonder twijfel in het jaarplan dat je hier zal doorploeteren:


 1. Missie, Visie en Strategie

 2. Waarden

 3. Doelstellingen, KPI's en alle soorten meetbare prullaria

 4. Belemmerende overtuigingen

 5. Manifestatieluikje en Gevoelsleven

 6. Actieplan

 7. Energievaten

 8. ....


Ik zeg altijd, waarom een enkel velletje volkrabbelen als je een muur kan volplakken met informatie... er is niets leuker dan een dedicated full wall met al jouw dromen en hoe we die gaan verwezenlijken ;-)Waarom een jaarplan?


Ik word al wild enthusiast als ik eraan denk. Maar laat ik het even bij de belangrijkste redenen houden:


 1. Omdat je dan niet als een 'kieken zonder kop' onderneemt. Jij en jij bepaalt hoe je jaar zal verlopen ... alsook wat je wel en niet wil.

 2. Omdat je dan helder ziet waar je het zelf 'verbrodt' in plaats van te denken dat je iets is 'overkomen'. Je zou ervan verschieten hoeveel zelfinzicht je ineens krijgt.

 3. Omdat je dan hoofd en hart in lijn kan brengen. Wanneer je dat niet doet, dan blijf je zinloos zoden aan de dijk brengen.

 4. Omdat je dan doorhebt dat het 'kick ass cool' is om je jaar zo aan te pakken. Je weet wat je wil en je weet hoe er te geraken. Tussendoor voel je je groeien en word je alleen maar enthusiaster.


Dus ja, een jaarplan is een heel leuke manier om te ondernemen. Het is vooral één van de weinige manieren op succesvol te ondernemen.Hoe begin je eraan?


Google

Chat GPT

Ask a Friend

Drop me een mailtje


Ik wens jou alvast een fantastisch jaar toe met veel jaarplan-plezier. May the yearplan be with you...Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page