top of page
  • Foto van schrijverGwen Fontenoy

TABOO PODCAST

Binnenkort lanceer ik de TABOO reeks. Een podcast die het onbenoembare tracht te benoemen en het onaanraakbare tracht te raken. Het wordt een high class, exclusieve, speelse en intelligente podcast die het onderwerp van taboe zacht benadert.


Waarom?

Ik ben op een leeftijd gekomen dat je al eens achterom kijkt. En als ik dat doe, dan zie ik veel zaken in een ander perspectief dan toen ik jonger was. Je begint dan ook patronen te zien in keuzes die je al dan niet maakt. En ik merk dat er toch een aantal rode draden zijn waar ik nu echt mee klaar ben.


Down the rabbit hole

Wat me heel erg opvalt, is hoeveel keuzes ik niet heb genomen, omdat ik dacht dat ze maatschappelijk niet wenselijk waren. En ik kan me daar nu wel mee voor het hoofd slaan.


Waarom heb ik dit in godsnaam nagelaten?

Waarom blijf ik hierin steeds dezelfde patronen herhalen?

Waarom is het zo moeilijk om hier zelf verandering in te brengen?


Ik zie dit ook bij mijn klanten terugkomen en het raakt me wanneer ik dit ontdek. Ik merk evenwel, wanneer er een diep vertrouwen met klanten ontstaat, dat er ruimte komt om deze patronen te doorbreken. En het is juist op die TABOO onderwerpen, dat er heel veel ruimte & groei zit.


Het is ongelofelijk hoeveel kooien wij mentaal en emotioneel rond onszelf ontwerpen.


We zijn dermate dop zoek naar een veilige haven (vaak bij anderen) dat we niet beseffen hoezeer we ons zelf vastzetten. En op een dag komen we tot de constatatie dat we ons leven in een gouden kooi hebben doorgebracht.


Als ik een vogel in een kooi zie zitten, dan bloedt mijn hart. Dan zie ik zoveel onvervuld potentieel dat ik niet anders kan dan de deur stilletjes open zetten.


Dat is dan meteen ook wat ik in mijn praktijk schenk: De uitnodiging van de open deur. Niet meer en niet minder.Het open ruim

Voel jij je ook geroepen om je gouden kooi achter te laten? Wil je ontdekken wat vrijheid, als antagonisme van taboe werkelijk inhoudt? Dan nodig ik je graag uit om de podcast te komen ontdekken. In de komende weken vertel ik je daar graag iets meer over.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page