top of page
  • Foto van schrijverGwen Fontenoy

Regulerend Ondernemen

Bijgewerkt op: 16 mei

Een principe waar veel van mijn klanten mee worstelen, is regulering. Reguleren houdt in dat je je emotionele toestand terug naar een optimaal niveau kan brengen, indien deze naar beneden zakte


Je merkt bijvoorbeeld dat je in een meeting zit en dat je energie wegsijpelt. Welke technieken kan je inzetten om je energie niveau terug hoog te krijgen? Wat gebeurt er intern waardoor je energieverlies ervaart en hoe kan je dit proces weer omkeren? Klinkt simpel, maar is het vaak niet.


En dat is dan nog maar die ene meeting.


Beeld je nu eens in dat je je algemene energie niveau van een gemiddelde 6 naar een 8 kan brengen. Wat zou dat je brengen in je leven? Hoe anders zou je je voelen? Hoe veel meer kan je dan niet bereiken? Je kan je wel voorstellen dat dit een wereld van verschil inhoudt.


Als kleine kinderen hebben we geleerd om heel erg op erkenning in te zetten, los van wat we voelden. We kwamen bijvoorbeeld met een zilveren medaille thuis en merkten dat onze ouders zich gelukkiger zouden voelen met goud. In plaats van zilver dan 9/10 emotioneel toe te kennen, zoals het verdiende, scoorden we het onbewust als een 7 om onszelf zo tot een 10 te pushen. Dit is een onbewust proces, waarin we ervaringen systematisch onderwaardeerden. Dit hebben we jaren gedaan om onszelf zo tot topprestaties te verleiden. We onder-voelden dus steeds weer de waarde van onze verwezenlijkingen of over-voelden wat anderen van ons verlangden.Het voordeel hiervan is dat we een topleven hebben kunnen neerzetten. De prijs hiervan is dat het emotioneel vaak ondermaats voelt.


Naar de buitenwereld toe ziet ons leven eruit alsof we de gouden medaille te pakken hebben. Intern voelt het alsof we niet eens het podium hebben gehaald. Dat maakt al de inspanning natuurlijk zinloos.Goud omarmen

Werkelijk goud omarmen in ons ondernemerschap en in ons leven houdt in dat we het goud leren voelen. Dat we werkelijk kunnen voelen wat de waarde is van wat we hebben neergezet. Pas wanneer we dit doen, leren we echt authentieke topprestaties voor onszelf neerzetten. Pas dan bereiken we wat wij echt verlangen en wat ons vervulling schenkt.


Het is natuurlijk geen proces dat we in 1 enkele sessie kunnen keren, omdat we er vaak al tientallen jaren mee rondlopen. Maar in mijn ervaring is het vaak het meest interessante traject dat ik met klanten kan ondernemen, juist omdat er zoveel winst te behalen valt. Hoe mooi is het om dat goud in ons leven werkelijk te voelen, in plaats van het gewoon voor anderen te laten schitteren.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page