top of page
  • Foto van schrijverGwen Fontenoy

Carte Blanche Leven

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Je vraagt je misschien af wat een carte blanche leven precies inhoudt en hoe je dit kan verwezenlijken? Met veel plezier dat ik op deze vraag antwoord:


Carte Blanche

Een carte blanche leven omvat een aantal kernwaarden. Ten eerste is er sprake van veel vrijheid. Vrijheid om te leven zoals jij dat wil, in lijn met je waarden, je missie en visie. Ten tweede is er sprake van speelse overvloed. Er zijn voldoende middelen/talenten/cashflow om alles neer te zetten wat je verlangt. Je hoeft dus niet teveel te doen, maar je mag lekker wel waar je zin in hebt en op jouw manier. Het derde aspect van carte blanche leven is de groei. Je hebt het gevoel dat je de persoon wordt waar je van droomt. Elke dag word je een beetje meer verliefd op jezelf.


"Klinkt als een postcard"

Hoor ik je denken. En ja, daar heb je gelijk in. Vergis je niet, ook een carte blanche leven heeft absolute shit momenten. Er zijn hoogten en laagten. Er is nog steeds verdriet, boosheid en pijn. Het leven blijft altijd nog de dolle dans van het leven.


Waar zit het verschil dan?

Wel, het verschil zit hem in hoe jij dat leven leidt en hoe je met de hoogten en laagten van het leven leert omgaan.

Het verschil zit hem ook in hoe je leert kijken naar hoogten en laagten.


Ik breng je gewoon op de juiste plek met de juiste middelen om het super te doen.


All the rest is up to you.


Cruciale pijlers

Cruciaal voor een carte blanche leven is dus dat je jezelf echt goed leert kennen. Want zonder zelfkennis, is er natuurlijk weinig mogelijk.


Wat is mijn missie? Wat vervult me werkelijk in dit leven?

Wat is mijn visie? Wat wil ik waarlijk neerzetten?

Wat is mijn strategie? Op welke manier pak ik dit aan zodat dit echt bij me past?


Klinkt simpel, maar is het helemaal niet als je hier nog weinig idee van hebt. (Weet ook dat ik me altijd verbaas hoeveel mijn klanten denken hiervan af te weten en hoe weinig dit werkelijk is.)


Vaak ondernemen we een lange reis naar jezelf. We gaan helemaal in de diepte duiken om elk aspect van jou aan het licht te brengen. Kan soms wel even pijn doen en vereist een pak moeilijke beslissingen. Maar wie zouden we zijn als we daarvan wegkijken ;-)


Stel jezelf even de vraag

Wie zou ik zijn moest ik mezelf ultieme expansie toelaten? Welke impact zou dit hebben op mezelf en mijn geliefden? Wat zou ik kunnen neerzetten in deze wereld en hoe zou deze wat mooier door me worden?


En dan kan je gewoon invoelen als het de moeite waard is om even door de schrik te gaan.


Klinkt simpel en is het ook.

Het is allemaal een kwestie van perspectief.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page